Wat we doen

Onze Circle is een informele groep van vrouwen tot 45 jaar uit Wassenaar en omgeving met verschillende beroepsgroepen en achtergronden. We komen elke maand bij elkaar. We beginnen dan met borrelen en bijkletsen, eten wat en starten met de vergadering. We bespreken onze serviceprojecten, acties en de status daarvan of doen we een activiteit.

Geschiedenis

In 1936 werd in Engeland de eerste Ladies’ Circle opgericht door echtgenotes van Round Table, een serviceclub voor mannen in de leeftijd tot 40 jaar. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht.

Op 18 mei 1974 installeerde de president van Ladies’ Circle International de eerste Ladies’ Circle in Nederland: Ladies’ Circle Epe. Reeds een maand later werd Ladies’ Circle Wassenaar gecharterd.

Deze twee Circles richtten gezamenlijk op 18 april 1975 Ladies’ Circle Nederland op. Sindsdien is het aantal Circles in Nederland gegroeid tot meer dan 65 Circles, verspreid over heel Nederland.

In 1984 werd Ladies’ Circle Nederland lid van Ladies’ Circle International. Sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten. Sinds 2011 is Ladies’ Circle Nederland een vereniging.

Bestuur

Het bestuur van 2019-2020 bestaat  uit vier Ladies:

Elisabeth Ebbenhorst-Tengbergen: Voorzitter

Machteld Verboom: Vice-Voorzitter

Sabrina Mantjes: Secretaris

Chiara Hent: Penningmeester

Motto 2019/2020

Het motto van dit jaar is : Vriendschap & Service!

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Wassenaar of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc02@ladiescircle.nl

Foto's